niedziela, 21 października 2012

Odc. 3: Jesteś tym, co jesz


Odcinek trzeci luźno inspirowany książką Gillian McKeith "Jesteś tym, co jesz", a w nim m.in.:
  • jak nie dać się zwariować zdrową i "zdrową" żywnością
  • o smacznych wodorostach i innych ciekawych dodatkach do codziennej diety, np. spirulinie czy chlorelli, ale też traganku, grzybach shitake i kiełkach maści wszelakiej


Mówiliśmy też o:
  • tłuszczach (jakie wybierać, czy tłuszcze nasycone są dobre)
  • (nie)jedzeniu mięsa
  • hodowaniu kiełków
  • mrożeniu ziół w ghee 
oraz o tym, jak łączyć pokarmy i gdzie zdobyć fartuch rzeźnika;)

Odcinek nagrał się w jednej części (hurra!!!), dostępny jest tutaj oraz w YouTube

Najważniejsze przepisy z trzeciego odcinka (tarta serowa z morelami i tymiankiem, warzywa zielone z woka z wodorostami wakame ) znajdziecie na blogu misiegotuje

A na odc. 4 zapraszam już 28 października o godz. 16:00 do wltv

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz