Odcinek trzeci luźno inspirowany książką Gillian McKeith "Jesteś tym, co jesz", a w nim m.in.:
- jak nie dać się zwariować zdrową i "zdrową" żywnością
- o smacznych wodorostach i innych ciekawych dodatkach do codziennej diety, np. spirulinie czy chlorelli, ale też traganku, grzybach shitake i kiełkach maści wszelakiej
Mówiliśmy też o:
- tłuszczach (jakie wybierać, czy tłuszcze nasycone są dobre)
- (nie)jedzeniu mięsa
- hodowaniu kiełków
- mrożeniu ziół w ghee
Odcinek nagrał się w jednej części (hurra!!!), dostępny jest tutaj oraz w YouTube
Najważniejsze przepisy z trzeciego odcinka (tarta serowa z morelami i tymiankiem, warzywa zielone z woka z wodorostami wakame ) znajdziecie na blogu misiegotuje
A na odc. 4 zapraszam już 28 października o godz. 16:00 do wltv
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz