niedziela, 4 listopada 2012

Odc. 5: Kuchnia Zen

Odcinek 5 inspirowany książką Smak. Świadome odżywianie, świadome życie wietnamskiego mnicha buddyjskiego i mistrza zen Thich Nhat Hanha oraz dr Lilian Cheung, a w nim o:
  • czterech rodzajach pokarmu: pokarm widzialny, doznania zmysłowe, dążenia i świadomość
  • praktyce uważności
  • food coachingu
  • medytacji miłości i współbyciu
Na ekranie pojawiły się:
  • moja siostra
  • kotlety z boczniaka w panierce z mąki gofio kukurydzianej i parmezanu
  • komosa ryżowa z warzywami
  • deser trójsmakowy: krem czekoladowy, mus porzeczkowy i pierzynka migdałowa
  • pasta śniadaniowa z serka koziego z figami i orzechami
  • przepis na mleko ajurwedyjskie
Odcinek 5 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube

Najważniejsze przepisy z tego odcinka znajdziecie jak zwykle na moich blogach: misiegotuje  i misiepiecze.

A na odc. 6 zapraszam już 11 listopada o godz. 16:00 do wltv

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz