niedziela, 9 czerwca 2013

Odc. 21: Gotowanie latem wg. TMC

W tym odcinku opartym o lekturę książki Bożeny Żak-Cyran pt. "Jedź i żyj zgodnie z porami roku" mówiliśmy o tym, jak gotować latem. Poruszyliśmy następujące tematy:
  • jak w lecie wzmacniać serce i jelito cienkie
  • jakie w lecie przyrządzać zupy (np. chłodnik ze świeżych ogórków z szałwią z tego bloga)
  • z czym nie łączyć surowych ogórków
  • jak przygotować gomasio
  • do czego wykorzystać agar-agar
  • jakie jest minimum i maximum energetyczne poszczególnych organów (zegar biologiczny)
  • jaki ogromny wpływ mają emocje na nasze zdrowie (psychoneuroimmunologia).
A oto potrawy, które powstały na ekranie:
Wspomniałam też o przepisie na "zdrowy" drink alkoholowy, przepis znajdziecie tutaj.

Odcinek 21 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube, a na odcinek 22 zapraszam w niedzielę 23 czerwca o 16:00 na www.wltv.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz