- właściwościach odżywczych cukinii i moreli
- potrawach o tendencjach jin, jang i neutralnych
- proporcjach pomiędzy różnymi produktami na diecie makrobiotycznej
- narządach i smakach w odniesieniu do tendencji jin i jang
- przykładowych przepisach kuchni makrobiotycznej: pory duszone z rodzynkami, naleśniki makrobiotyczne - przepisy z książki Stanisławy Olko, str. 163, 142
- wodorostach - bardzo wstępnie
- batatach.
- wegekotlety i cukinia faszerowana, przepisy z "Lato w kuchni 5 przemian", str. 109 i 139;
- morelowy kogel-mogel.
Poleciłam Wam także ten przepis na pyszny koktajl ogórkowy z bloga Vegan Monkey.
Odcinek 22 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube, a na odcinek 23 zapraszam najpewniej w niedzielę 7 lipca o 16:00 na www.wltv.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz