niedziela, 26 maja 2013

Odc. 20: Gotujemy dla Mamy

W tym odcinku Kuchnia z Zasadami ugotowała obiad dla Mamy:-) Z okazji Dnia Matki powstały:
  • sałatka z ciecierzycy z tego przepisu Jadłonomii
  • ostra zupa pomidorowo-tamaryndowa Milagu Rasam
  • tarta z fetą i ouzo
  • rabarbarowy crumble z kruszonką owsiano-migdałową.
Najważniejsze przepisy z tego odcinka znajdziecie na moich blogach: www.misiegotuje.blogspot.com i www.misiepiecze.blogspot.com

A mówiliśmy o właściwościach zdrowotnych ciecierzycy i rabarbaru. Ciecierzycę w kuchni można wykorzystać na wiele sposobów, na rozgrzewkę polecam Wam ten przepis na naleśniki z ciecierzycy z bloga Eqo Kuchni. Polecam także gorąco lekturę portalu ulicy ekologicznej!

Odcinek 20 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube, a my widzimy się w niedzielę 9 czerwca o 16:00 na antenie www.wltv.pl.

Pozdrawiam Was smacznie i zdrowo,
Bo Lubiejeść

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz