Mówiliśmy m.in. o tym:
- jakie narządy należy wzmacniać wczesnym latem: serce, jelito cienkie, śledzionę
- jakie smaki powinny wtedy w naszych posiłkach dominować
- jak przetwarzać żywność
- jak ważne jest żyto w diecie (także jako kiełki)
- że kapusta i ogórki są latem wskazane
- co najlepiej pić
- czy należy jeść śniadanie
- czy latem powinno się jeść lody (UWAGA: lody najlepsze zimą!)
- jak zdrowe jest ziele Jiaogulan
- jakie pro- i prebiotyki spożywać w krajach tropikalnych
- jakie wybierać szparagi
- jak przeciwdziałać niestrawności
- kiedy pić sok grejpfrutowy
- kiedy jest największy ogień trawienny.
- płatki żytnie z owocami
- kasza gryczana niepalona z orzechami włoskimi, tymiankiem, szalotką i zieloną pietruszką
- zapiekanka z cukinią i pomidorami
- napar z płatków owsianych
- napój z mniszka lekarskiego
- szparagi w sosie cebulowym (przepis tutaj)
- ultraprosty krem daktylowy - zamiennik niezdrowych słodyczy.
Odcinek 19 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube, a na odcinek 20 zapraszam w Dzień Matki o 16:00 na www.wltv.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz