niedziela, 20 stycznia 2013

Odc. 13: Nie daj się zjeść

Odcinek trzynasty Kuchni z Zasadami o wdzięcznym tytule "Nie daj się zjeść" poświęcony był diecie przeciwgrzybiczej w oparciu o lekturę książek "Pokonać grzybicę" dr Christiane Lentz i Katrin Koelle oraz "Nie daj się zjeść grzybom Candida" Andrzeja Janusa. Mówiliśmy m. in. o tym:

  • co jest dozwolone a co zabronione na diecie przeciwgrzybiczej
  • jak zdiagnozować kandydozę (także posiłkując się badaniem krwi w ciemnym polu widzenia i analizą pierwiastkową włosa)
  • jak przyprawiać potrawy i jakie stosować zioła na diecie p/grzybiczej
  • z jakich prebiotyków i probiotyków warto korzystać: lapacho, vilcacora, inulina, kiszonki, oligofruktoza, lactobacillus plantarum 299V.
Na ekranie podałam Wam kilka przepisów z książki Pg, na moich blogach znajdziecie przepisy na:
Odcinek 13 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube.

Na odc. 14 zapraszam Was już za tydzień, czyli 27 stycznia o godz. 16:00 do wltv 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz