niedziela, 9 grudnia 2012

Odc. 9: Rozgrzewające dania kuchni indyjskiej

W odcinku dziewiątym przygotowanym na podstawie przepisów z książki Kuchnia indyjska najlepsze przepisy (praca zbiorowa, wyd. Publicat) oraz What's cooking. Indian autorstwa Shehzad Husain  mówiliśmy m. in. o tym:

  • jak w warunkach domowych przygotować indyjski ser paneer i mleczko kokosowe
  • jakie przyprawy kuchni indyjskiej warto mieć w kuchni
  • co to jest curry i jak je samemu przygotować
  Na żywo powstały:
  • rybne curry (Kinp, str. 90)
  • ryż pulao (WcI, str. 158)
a z piekarnika wyjęłam ciasto daktylowo-tamaryndowe z orzechami. 

Odcinek 9 możecie obejrzeć tutaj oraz w YouTube

Przepisy znajdziecie na moich blogach kulinarnych: misiegotuje i misiepiecze.

A na odc. 10 zapraszam Was już za tydzień, tj. 16 grudnia o godz. 16:00 do wltv

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz